Tesco και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στην Tesco, η επιχειρηματική μας ηθική δε μας επιτρέπει να υπάρχουμε μόνο μέσα από όρους οικονομικού χαρακτήρα. Η αντίληψή μας ορίζει ότι πριν από τους αριθμούς έρχεται ο άνθρωπος, καθώς δίχως αυτόν οι αριθμοί μπορούν εύκολα να χάσουν τη σημασία τους.

Η αφοσίωση μας στον άνθρωπο διατρέχει τόσο την εσωτερική λειτουργία της εταιρείας όσο και τη σχέση μας με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας – δίνει νόημα και αξία σε ό,τι κάνουμε.

H Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη είναι για εμάς κάτι περισσότερο από

δραστηριότητα. Είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε την ανησυχία μας για όλα όσα

συμβαίνουν γύρω μας και να συμβάλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην

εδραίωση μιας ισορροπίας που θα κάνει τον κόσμο που ζούμε καλύτερο, λίγο πιο

φωτεινό και όσο το δυνατόν περισσότερο δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Tesco έχει υλοποιήσει δράσεις:

για το Περιβάλλον

-Εγκατάσταση ενός από τα πρώτα διασυνδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε κτίριο στην Ελλάδα, στην οροφή του ιδιόκτητου κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας (2007).

-Υιοθεσία της μικρής φώκιας, «Νεφέλη» η οποία βρέθηκε ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Πλήρης ανάληψη εξόδων διατροφής και περίθαλψής της από την ΜΟΜ (Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας) στο κέντρο Αλοννήσου (2009).

-Εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος στον εργασιακό χώρο και διαρκής συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης για μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτών και H/Y. Συστηματική ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού.

-Καταφέραμε να μειώσουμε κατά 50% τις εκπομπές ρύπων!!!

-25 τόνους εξοικονόμησης CO2 ετησίως!

-Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

για την Κοινωνία

-Παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αρκαδία. Διανομή δώρων και παιχνιδιών με συμμετοχή του προσωπικού σε παιδιά του Δημοτικού, στο χωριό Βαρβάσαινα (2008).

για το Παιδί

-Οικονομική αρωγή ύψους €15.000 στην εταιρεία κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Σίφνου για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του παιδικού σταθμού «Το μικρό Καράβι» (2012).

-Διαρκής ενίσχυση οργανώσεων για την προστασία παιδιών που έχουν ανάγκη (Παιδικά Χωριά SOS, Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα) σε ετήσια βάση.

για τους Συνεργάτες της

-Πραγματοποίηση σεμιναρίου με αντικείμενο την Παροχή Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό της εταιρείας. Παροχή πιστοποίησης Emergency First Response (2011).

για τον Αθλητισμό

-Δωρεά ύψους €11.000 στην κοινότητα Καμάρες της Σίφνου για την αποκατάσταση γηπέδου 5Χ5 με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και τη χρήση των εγκαταστάσεων από τους κατοίκους του νησιού. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του ιδρυτή της TESCO, Νίκου Θεοδωράτου (2008).

-Χορηγός του πλήρους αθλητικού εξαρτισμού της ποδοσφαιρικής ομάδας Πανσιφνιακός (2012 & 2013).