Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως διευθύνοντος συμβούλου της Tesco, όταν ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή, υπήρξε το σημείο αναχώρησης για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο που έφτιαξε και κληροδότησε σ’ εμάς ο μέντορας μας, Νίκος Θεοδωράτος – ο άνθρωπος που κοντά του μάθαμε να εργαζόμαστε με πάθος και συνέπεια, να στοχεύουμε στην πρόοδο και στην επιτυχία, ν' αγαπούμε αυτό που κάνουμε ως μέλη ενός ευρύτερου συνόλου κι όχι απλώς για να θρέψουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Γι' αυτό και το δύσκολο δεν ήταν να συνεχίσουμε το έργο του. H πρόκληση ήταν να το ξεπεράσουμε, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Σήμερα, η Τesco απαρτίζεται από τριάντα περίπου συνεργάτες, καθένας εκ των οποίων έχει συγκεντρώσει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα του. Παρότι μικρή και ανεξάρτητη, η εταιρεία διατηρεί τρεις τουλάχιστον στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού, τους οποίους αντιπροσωπεύει επί δεκαετίες, λειτουργώντας ως υποκατάστημα τους με αρμοδιότητες και ευθύνες εφάμιλλες μίας θυγατρικής. Στηρίζεται αποκλειστικά σε δικά της κεφάλαια και στεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της.

Η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός και η συνέπεια είναι οι βασικές αρχές που ακολουθούμε, τόσο ως εταιρεία όσο και ως πολίτες, σε μια δυναμική πορεία που μετρά περισσότερα από πενήντα χρόνια. Είναι αυτές οι αρχές που μας επιτρέπουν να δραστηριοποιούμαστε σε μια δύσκολη και πολύ συγκεκριμένη αγορά χωρίς να δημιουργούμε ποτέ δυσαρέσκειες.

Είναι αυτές οι αρχές που εξασφαλίζουν την εμπιστοσύνη μεγάλων ξένων οίκων στο πρόσωπό μας για την έντιμη και αποτελεσματική εκπροσώπηση τους στη χώρα μας επί σειρά δεκαετιών. Και τέλος, είναι αυτές οι αρχές που μας υποχρεώνουν να προστατεύουμε και να διαφυλάσσουμε με μεγάλη προσοχή και κόπο μία αληθινά σπάνια κληρονομιά.

Οι εποχές αλλάζουν, οι αριθμοί τρελαίνονται, αλλά στην Τesco προσαρμοζόμαστε στις περιστάσεις και παλεύουμε αδιάκοπα για ένα καλύτερο μέλλον. Για εμάς, τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, για τους προμηθευτές μας και τους πελάτες μας και τελικά, για τον καταναλωτή, που απολαμβάνει τα προϊόντα της τεχνολογίας που προωθούμε. Εκείνον, που αναζητεί συνεχώς νέες καινοτόμες λύσεις με την καλύτερη δυνατή ποιότητα και στην πιο ανταγωνιστική τιμή. Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτόν το στόχο, στον άνθρωπο, στην Τesco φροντίζουμε να εργαζόμαστε με σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες μας, τις οικογένειές τους και εν τέλει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Απαντώντας με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις που συνάντησε στον δρόμο της, η Τesco σήμερα πορεύεται με τη βεβαιότητα ότι οι προσπάθειές της αναγνωρίζονται και ανταμείβονται. Δουλεύοντας σκληρά και επαγγελματικά, υπεύθυνα και νόμιμα, ανθρώπινα αλλά και πειθαρχημένα, κτίζουμε το δικό μας οικοδόμημα και συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας σε έναν καλύτερο κόσμο.

Θάνος Θεοδωράτος

Διευθύνων Σύμβουλος