ορόσημα - σταθμοί
1963

Ιδρύεται η Tesco ΕΠΕ (Τheodoratos, Economou, Sdougos Company) με έδρα το ακίνητο της οικογένειας Θεοδωράτου στην οδό Μιλτιάδου 4, στο κέντρο της Αθήνας.

1970

Η TESCO σε συνεργασία με τον Οίκο Zupack Γερμανίας εισάγει και διαθέτει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τη χάρτινη συσκευασία φρέσκου γάλακτος.

1971

Ξεκινά η συνεργασία της εταιρείας με την FOSS Δανίας, την κορυφαία πάροχο εξειδικευμένων λύσεων εργαστηριακής ανάλυσης παγκοσμίως, η οποία διασφαλίζει με τα προϊόντα της τη μεγιστοποίηση της αξίας της παραγωγής τροφίμων.

1982

Μετά την εξαγορά της Zupack από την Tetra Pak, η εταιρεία, επιθυμώντας να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς στο χώρο της συσκευασίας, αναπτύσσει μία νέα φιλόδοξη συνεργασία.
Η Elopak Νορβηγίας, ο επίσημος κάτοχος της πατέντας Pure-Pak (χάρτινη συσκευασία γάλακτος με αέτωμα), εμπιστεύεται την Tesco για τη διάθεση της τεχνολογίας της στην ελληνική αγορά.

1992

Ακολουθώντας μία διαρκώς ανοδική πορεία, που κάνει την εταιρεία ολοένα και πιο ανταγωνιστική στην ελληνική αγορά, η TESCO μετασχηματίζεται σε Ανώνυμη Εταιρεία (AE).

1993

Ο κτηματικός κλάδος της TESCO ανεξαρτητοποιείται και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ακινήτων με την επωνυμία ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΕ. Παράλληλα ξεκινά η κατασκευή του νέου ιδιόκτητου χώρου στην οδό Παραδείσου 10, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ο οποίος και θα στεγάσει την TESCO δύο χρόνια αργότερα.

2005

Μετά το θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή της, η TESCO περιέρχεται στα χέρια των παιδιών του, Θάνου και Κορίνας, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, εξελίσσοντας περαιτέρω την εταιρεία και τιμώντας έτσι τις αρχές και το όραμα του πατέρα τους.

2007

Η TESCO ιδρύει την εταιρεία εμπορίας εξοπλισμού φωτοβολταϊκών, ηλιακών και εναλλακτικών συστημάτων ενέργειας, HELIONDEX AE και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά τα προϊόντα του Οίκου Solarwatt Γερμανίας. Η εταιρεία απορροφάται εξολοκλήρου από την TESCO το 2012.

2013

Συμπληρώνονται και εορτάζονται πενήντα χρόνια αδιάλειπτης και εύρυθμης λειτουργίας της TESCO, η οποία σε πείσμα των καιρών συνεχίζει την εξελικτική της διαδρομή.

2014

Δυναμική είσοδος της TESCO στην αγορά καλλυντικών με τη δημιουργία της TESCOSMETICS.